Кенија

Сподели со своите пријатели

Милиони Кенијци почнаа да гласаат за нов претседател во вторникот, со главната битка меѓу опозицискиот ветеран Раила Одинга и заменик-претседателот Вилијам Руто. Loading… Одинга и Руто водат во трката за наследник на претседателот Ухуру Кенија, кој се повлекува од функцијата што ја извршуваше од април 2013 година поради уставните ограничувањаПрочитај повеќе