Каролин ван дер Плас

Сподели со своите пријатели

Партијата на земјоделците ја шокираше холандската политика и ќе биде единствената најголема партија во Горниот дом на парламентот по покраинските избори. Loading… Движењето земјоделец-граѓанин (БББ) е основано дури во 2019 година по големите протести на земјоделците. Според прелиминарните податоци за изборите тој треба да освои 15 места во Сенатот соПрочитај повеќе