Јужен Судан

Сподели со своите пријатели

Речиси осум милиони луѓе во Јужен Судан, или две третини од населението, се изложени на ризик од несигурност на храна и глад, предупредија Обединетите нации во извештајот објавен во четвртокот. Loading… „Гладот ​​и неухранетоста се во пораст во делови од Јужен Судан погодени од поплави, суша и конфликти, а некоиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Околу 1,4 милиони деца на возраст под пет години страдаат од неухранетост во Јужен Судан, кој се бори со „најтешката криза со глад“ поради честите поплави и вооружени конфликти, предупреди невладината организација „Спасете ги децата“. Loading… Најмладата земја во светот, жртва на политичко-етничко насилство и хронична нестабилност од нејзината независностПрочитај повеќе