Јусаку Мезава

Сподели со своите пријатели

Јапонскиот милијардер Јусаку Мезава го објави списокот од осум луѓе кои ќе летаат околу Месечината со него во ракетата на американската компанија Spacex во 2023 година. Loading… Мисијата наречена „dearMoon“ беше најавена во 2018 година, а Мезава ги плати сите седишта за тој лет. Тој најави дека ќе покани шестПрочитај повеќе