Интерпол

Сподели со своите пријатели

Интерпол побара меѓународна помош за идентификација на телото на момчето кое беше пронајдено завиткано во фолија и врзано за камен во реката Дунав во Германија. Loading… Посмртните останки на детето беа откриени на 19 мај минатата година во Баварија, а не е познато колку долго малото тело било во водата.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Интерпол во средата апелираше до јавноста да помогне во идентификувањето на телата на 22 жени убиени во Германија, Холандија и Белгија во период од неколку децении и чии идентитети никогаш не биле утврдени. Loading… Интерпол сака да ги разреши оние заборавени случаи на убиства на жени кои се случиле предПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Интерпол објави дека неговата досега најголема операција за заплена на огнено оружје низ Централна и Јужна Америка резултирала со запленување на илјадници нелегално оружје и дрога во вредност од 5,7 милијарди долари по невидена соработка на 15 земји. Loading… Меѓународната полициска организација објави дека властите уапсиле 14.260 луѓе во операцијатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Владата ја разгледа и усвои и Информацијата од Министерството за внатрешни работи за организирање на 50-та Европска регионална конференција на ИНТЕРПОЛ, во мај 2023 година во Охрид. Loading… Ова е за првпат досега, да се организира ваква конференција на Интерпол во нашата држава, што се совпаѓа со стогодишнината од постоењетоПрочитај повеќе