Херта Хас

Сподели со своите пријатели

Херта Хас е родена во Марибор во 1914 година. Рано се приклучила на револуционерното работничко движење, како студент на Економскиот универзитет во Загреб. Loading… Години подоцна чувствувала дека навистина немала вистински избор. – Зошто ризикував? Комунистите беа единствената сила што се бореше против фашистите. Живеев на границата со Австрија иПрочитај повеќе