Гвантанамо

Сподели со своите пријатели

Експертот за човекови права на Обединетите нации, Фионуала Ни Аолаин, рече дека според критериумите на меѓународното право, американската влада постапувала со затворениците во Гвантанамо на суров, нехуман и понижувачки начин. Loading… Таа го повика официјален Вашингтон да се извини за нечовечкиот однос и да ги обештети повредените. „По две деценииПрочитај повеќе