Гурбангули Бердимухамедов

green grass field with trees and white high rise buildings in distance

Сподели со своите пријатели

Туркменистан ќе потроши речиси пет милијарди долари (околу 4,5 милијарди евра) за изградба на град именуван по моќниот човек Гурбангули Бердимухамедов, соопштија властите во средата. Loading… Изолираната централноазиска земја која се граничи со Каспиското Езеро е управувана од семејството Бердимухамедов повеќе од 16 години. Гурбангули Бердимухамедов, поранешен стоматолог кој станаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кога удирате во ѕид во вашиот политички живот, односно неможноста да се кандидирате за функцијата што моментално ја извршувате, најдоброто нешто што можете да направите е, ако можете, да ги промените законите. Loading… Во поранешните советски републики, оваа можност често се користи. Токму тоа го направија во Туркменистан, каде ГурбангулиПрочитај повеќе