Гита Гопинат

yellow and black robot toy

Сподели со своите пријатели

Вештачката интелигенција (АИ) може да предизвика значителни нарушувања на пазарот на трудот, предупреди Гита Гопинат, првиот заменик директор на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), повикувајќи ги пратениците што поскоро да ја регулираат употребата на новата технологија. Loading… „Владите, институциите и законодавците мора да бидат брзи во регулирањето на сите области, ноПрочитај повеќе