Генадиј Жидко

Сподели со своите пријатели

Руските медиуми јавуваат за смртта на поранешниот командант на Источниот воен округ и поранешен заменик министер за одбрана на Русија, генерал-полковник Генадиј Жидко. Loading… Од мај до јули 2022 година, Жидко командуваше со група на вооружените сили на Руската Федерација во Украина. Руските медиуми јавуваат дека информацијата за смртта јаПрочитај повеќе