Галеб Донев

Сподели со своите пријатели

Бугарија воведува привремена забрана за увоз на прехранбени производи од Украина, со исклучок на транзитна стока, најави премиерот во техничкиот мандат Галаб Донев на почетокот на денешната владина седница. Loading… Минатата година, спротивно на првичната замисла, значително количество прехранбени производи остана во земјава и направи проблем. Доколку оваа тенденција опстојуваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски заедно со претседателот на Владата на Република Бугарија Галaб Донев, во придружба на министри од двете влади, претставници од Делегацијата на ЕУ и Европската банка за обнова и развој, денеска 29.10.2022 година (сабота), со почеток во 12:00 часот ќе присуствуваат наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Премиерите на Македонија и Бугарија, Димитар Ковачевски и Галеб Донев во сабота ќе присуствуваат на настанот „Отпочнување со градба на источен дел од железница на Коридор 8, секција Куманово – Бељаковце – Крива Паланка” во Шупли камен во Куманово. Loading… Како што информираат од Владата на настанот се очекува даПрочитај повеќе