фемицид

Сподели со своите пријатели

Локалните пратеници во Мексико го одобрија нацрт-законот со кој се суспендираат родителските права на мажите кои се под истрага за фемицид, како и построги санкции за напади со киселина врз жени. Loading… Мексико се соочува со едно од највисоките нивоа на родово засновано насилство во светот, а убиствата на жениПрочитај повеќе