Фајзер

Сподели со своите пријатели

Фармацевтската компанија Модерна ги тужеше Фајзер и нејзиниот германски партнер Бионтек за прекршување на патент во развојот на првата американска вакцина против Ковид-19, тврдејќи дека тие ја копирале технологијата развиена Модерна години пред пандемијата. Loading… Тужбата, со која се бара неодредена парична отштета, е поднесена во Окружниот суд на САДПрочитај повеќе