евтаназија

Сподели со своите пријатели

Пратениците во португалскиот парламент денеска ќе гласаат за нацрт-законот со кој ќе се дозволи медицински потпомогнато самоубиство во одредени околности, откако конечната верзија на законот беше одобрена на комисијата во средата. Loading… За возрасните, евтаназијата ќе биде дозволена само доколку желбата е „непосредна и повторена, сериозна, слободна и информирана“, аПрочитај повеќе