ЕСА

Сподели со своите пријатели

Европската вселенска агенција, како и другите вселенски агенции ширум светот, со посебно внимание го следат сателитот European Remote Sensing 2 (ERS-2). Loading… Станува збор за европски сателит кој беше лансиран во орбитата на Земјата во 1995 година. Мисијата ЕРС-2 заврши во 2011 година кога ЕСА одлучи да го деорбитира сателитотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Научниците од Европската вселенска агенција (ЕСА) и НАСА предупредија на опасност од голема соларна бура која, како што тврдат, ќе предизвика хаос на Земјата до крајот на неделата на радио и ГПС уредите. Loading… Научниците велат дека очекуваната соларна бура била предизвикана од силна експлозија на Сонцето што се случилаПрочитај повеќе