Емилија Сларидис Јаневска

Сподели со своите пријатели

Постапката за уредување на таканаречениот мал градски плоштад се спроведува тековно, информираа денеска од секторот за урбанизам од општина Куманово. Loading… Ова е прва фаза од почетокот на спојувањето на големиот и малиот градски плоштад во Куманово, при што е предвидено дел од улицата да биде затворена за сообраќај иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во општина Куманово се одржа првата работна средба за нацрт планот и стратегијата за воведување на пешачка зона и зони на смирен сообраќај на подрачјето на градот, соопштија надлежните од секторот за урбанизам. Loading…     На презентацијата, посочија од секторот биле презентирани деталите, досега сработената анализа од првичната работнаПрочитај повеќе