Елизабета Насковска – Фетка

Сподели со своите пријатели

Во пресрет на 11 Ноември – Денот на ослободувањето на Куманово Во ноќта на 21 септември 1944 година, колона од партизани борци го минувале матниот Вардар. Loading… Меѓу нив била и осумнаесетгодишната Елизабета Насковска – Фетка. Нејзината младост не знаела за страв. Таа храбра девојка згазнала низ немирните води наПрочитај повеќе