дронови

Сподели со своите пријатели

Русија во средата објави дека масовното производство на нови системи за електронско војување и анти-дронови ќе започне во следните неколку месеци. Loading… „Во рок од еден до два месеца се планира да се заврши тестирањето и да се премине на масовно производство на новата генерација авијациски и копнени електронски иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во регионот Твер, на територијата на аеродромот Орловка, започна со работа првиот руски полигон за тестирање на беспилотни воздушни системи (UAS). Loading… Според руските медиуми, развивачите на дронвои на лице место можат да спроведат секакви тестови за летање, од технолошки демонстрации до летови за сертификација. Проектот BAS Polygon се состоиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Турција го претстави новиот самоубиствен дрон, наречен „Дели“, по речиси две години работа на овој проект. Loading… Првата верзија на леталото беше прикажана на саемот за одбрана и воздухопловство „SAHA Expo 2022“, кој се одржува во Истанбул од вторник до петок. Според турската компанија Титра Текнолоџи, која работеше на производствотоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Летечкиот болничар“ покрај млазниот пакет ќе носи и од 10 до 15 килограми медицинска опрема, вклучувајќи дефибрилатор и монитор за следење на виталните функции на пациентот. Loading… Во моментите кога некому му треба брза помош, секоја минута е важна. Но, често поради сообраќаен метеж, долги растојанија или непрооден терен, спасувачкитеПрочитај повеќе