диви мачки

Сподели со своите пријатели

Дали некогаш сте се запрашале зошто мачките не ја сакаат водата? Зошто се плашат кога ќе се во нејзина близина, но сепак не можат да се одалечат од чешмата која капе. Тој страв е всаден во мачките во транзицијата од диви кон питоми, во процесот на припитомувањето. Од таму иПрочитај повеќе