Часив Јар

Сподели со своите пријатели

Се чини дека руските сили напредуваат кон нивната долгогодишна цел да го заземат стратешкиот украински град Часив Јар, според извештаите од двете завојувани страни. Loading… Зошто е важен? Часив Јар се наоѓа на рид на околу 20 километри западно од Бахмут, град кој беше заземен од руските сили пред еднаПрочитај повеќе