Чаба Короши

Сподели со своите пријатели

Дипломатот од Унгарија Чаба Короши положи заклетва како нов претседател на Генералното собрание на Обединетите нации во Њујорк. Loading… Вчера Чаба Короси положи заклетва на Повелбата на Обединетите нации во присуство на генералниот секретар на ОН Антонио Гутереш и поранешниот претседател на Генералното собрание на ОН Абдула Шахид, пренесува МТИ.Прочитај повеќе