Брза помош

Сподели со своите пријатели

Зголемен број на интервенции бележи кумановската Итна помош, информираа денеска, лекарите од оваа здравствена установа. Loading… Топлото време тешко го поднесуваат хронично-болните лица и повозрасните граѓани. Дневно во Итната помош се јавуваат над 130 кумановци. Екипите на здравствената установа пружаат помош и на пациенти при колапси на јавни места иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Летечкиот болничар“ покрај млазниот пакет ќе носи и од 10 до 15 килограми медицинска опрема, вклучувајќи дефибрилатор и монитор за следење на виталните функции на пациентот. Loading… Во моментите кога некому му треба брза помош, секоја минута е важна. Но, често поради сообраќаен метеж, долги растојанија или непрооден терен, спасувачкитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Зголемен број интервенции за приближно 30 проценти, на дневна основа бележат лекарите од Итната медицинска помош во Куманово. Оттаму посочуваат дека промената на времето од претпладневните до попладневните часови негативно влијае врз здравјето на пациентите, особено врз хронично болните, но и врз работоспособната популација. Според доктор Милена Прокоповска од ИтнатаПрочитај повеќе