болести

Сподели со своите пријатели

Хроничните болести не се неизбежен дел од стареењето, но се премногу чести. Според Националниот совет за стареење на САД (NCOA), 80 отсто од пензионерите имаат една хронична здравствена состојба, а 68 отсто повеќе од една. Loading… Ова се петте најчести здравствени проблеми со кои се соочуваат луѓето по 60-тата годинаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Некои од првите промени што ја рефлектираат состојбата на вашето тело и влошувањето на здравјето се јавуваат на рацете и ноктите. Од таа причина, не е изненадувачки што рацете се исто така огледало на здравјето што може да укаже на многу скриени здравствени проблеми. Loading…     Вкочанетост на зглобовитеПрочитај повеќе