Беким Сали

Сподели со своите пријатели

Првото родено бебе во Македонија за 2023 година е машко, прво дете на 22 годишната мајка Стојанка Панајотова од Кочани. Loading… Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и министерот за здравство Беким Сали, денеска го посетија првото родено бебе во ЈЗУ Универзитетска клиника за гинекологија и акушерство, Скопје.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општа болница Куманово веќе пет години нема мамограф, апарат кој се користи за дијагностицирање рак на дојка. Loading… Во изминатите години тројца различни министри за здравство од исто толку различни политички партии ветуваат мамограф за Општа болница Куманово, но машината сѐ уште ја нема. Октомври, кој воедно е месец наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за здравство со поддршка од Американската агенција за меѓународен развој (УСАИД), Детскиот фонд при Обединетите нации (УНИЦЕФ) и Светската здравствена организација (СЗО) денеска го започна информативниот караван за вакцинација, кој следните осум дена ќе патува низ 24 локации низ целата земја. Loading… Под слоганот „Заштитени заедно–вакцините делуваат“ караванот ќеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Завршена е гасификацијата на Општата болница во Куманово, со што оваа здравствена установа целосно се загрева на природен гас. Loading… Со реализацијата на овој проект се намалува аерозагадувањето, бидејќи до неодамна болницата се грееше на мазут. – Системот е централно поврзан, многу е важен за понатамошниот тек на инвестиции коиПрочитај повеќе