автомеханичар

Сподели со своите пријатели

Фадила Икановиќ од Живиници има 83 години и се уште активно вози автомобил, откако целиот работен век го минала како автомеханичарка. „Независне новине“ наведуваат дека оваа баба била првата која во 1966. година положила возачки испит во Живиници, одела на рели, а исто така била и правата жена во тоаПрочитај повеќе