астронаути

Сподели со своите пријатели

Двајца руски и еден американски астронаут кои не можеа да се вратат од Меѓународната вселенска станица (МВС) поради проблеми со притисокот во капсулата на вселенското летало, ќе можат да се вратат на Земјата во септември, наместо во март, како што беше планирано. Loading… Ова денеска го соопшти Руската вселенска агенцијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Астронаутот Нил Армстронг пренел порака до контролата на мисија во главниот центар на НАСА дека два големи, тајанствени објекти ги набљудувале откако слетале на природниот сателит на Земјата, а на тоа укажуваат извештаи за комуникацијата на Американската агенција за истражување на вселената и астронаутите од Месечината. И покрај тоа штоПрочитај повеќе