Анвар Ибрахим

Сподели со своите пријатели

Кралот на Малезија го назначи долгогодишниот опозициски лидер Анвар Ибрахим за премиер, со што стави крај на петдневната криза по неубедливите избори. Loading… Анвар Ибрахим положи заклетва пред кралот како 10-ти премиер на Малезија на церемонија во кралската палата. Неговото назначување е последното поглавје во 30-годишното политичко патување кое гоПрочитај повеќе