Анна Багрјана

Сподели со своите пријатели

Вечерва со почеток во 20 часот, во фоајето на НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ Куманово, ќе се одржи литературна вечер со украинската писателка Анна Багрјана. Loading…  Анна Багрјана е родена 1981 година во Фастов, Украина. Дипломирала и магистрирала Украински јазик и литература на Филолошкиот факултет во Киев. Работела какоПрочитај повеќе