Ангела Петковска

Сподели со своите пријатели

Учениците сакаат да разговараат, да се пожалат и пофалат, но нема услови, освен класниот час, вели наставничката Ангела Петковска од кумановската Гимназија „Гоце Делчев“. Loading… Наставничката по македонски јазик и литература, вели дека немили настани како меѓуврсничко насилство постојано се случуваат, а тие не се ни свесни за тоа. –Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Учениците – волонтери од кумановската Гимназија „Гоце Делчев“ со наставничката Ангела Петковска денеска беа во посета на Центарот за интелектуална попреченост – Порака наша. Loading…     Гимназијалците претходно со останатите соученици собрале парична донација за штитениците на центарот, а денеска ги дружеа во ликовна работилница и вапцање велигденски јајца.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ученици од кумановската Гимназија „Гоце Делчев“ денеска однесоа подароци за жените штитенички на Домот за стари лица „Зафир Сајто“ во Куманово. Loading…     Учениците кои се дел од волонтерската група на училиштето претходно собрале донации од нивните соученици и наставници и купиле цвеќе по повод утрешниот Ден на жената,Прочитај повеќе