СДММ на четиридневен младински летен камп во Охрид (фото)

Сподели со своите пријатели

“Ситуацијата во Македонија и што понатаму” е темата на којашто младите социјалдемократи во наредните четири дена ќе дебатираат на традиционалниот, осми по ред, младински камп којшто се одржува во Охрид.

Loading...

SDMM, Mladinski kamp 1

Гостин на младинскиот камп, традиционално, ќе биде претседателот на СДСМ, Зоран Заев кој со младите ќе дебатира за актуелните случувања во земјава и за Македонија после Груевски.

Работниот младински камп го отвори претседателот на СДММ, Стефан Богоев.

SDMM, Mladinski kamp 3

Оваа година, како резултат на политичките случувања гости се високи претставници од раководствата на IUSY (International Union of Socialist Youth – Меѓународна унија на социјалистичката младина) YES (Young European Socialistс – Млади европски социјалисти), како и претставници на сестрински подмладоци од регионот.

На Кампот ќе се усвои и “Резолуција за состојбите во Македонија, Балканот и што понатаму” иницирана од IUSY како поддршка за македонските граѓани и сите оние кои се вклучени во борбата за заминување на режимот на Груевски и ВМРО-ДПМНЕ.

Во рамки на кампот, на којшто учествуваат над 90 млади луѓе, ќе се реализираат голем број на едукативни презентации, работилници, како и специјални обуки поврзани со политичката кампања.

Loading...

Летниот камп е во организација на СДММ, во соработка со Институтот за социјална демократија “Прогрес”, а со поддршка од фондацијата “Макс Ван Дер Штул” од Холандија.