РЕЦЕПТ: Запечен компир со коцка за супа

Сподели со своите пријатели

Добро зачинет компир со крцкава кора е идеален гарнир за секој ручек.

РЕЦЕПТ: Тесто за мини крофни со само две состојки!

Loading...

Состојки:

– 800 гр компири

– 1 коцка супа

– 1 чешне лук

– 1 мала главица кромид

– сол и бибер и масло

Одлична идеја за лесен ручек: Печурки полнети со пилешко и спанаќ

Подготовка:

Loading...

Излупете го компирот (ако е млад, само добро тријте го со чиста жица што ја користите за зеленчук). Исецкајте го кромидот и лукот многу ситно. Ставете компири и кромид во тавата и додадете вода само колку што е потребно за да го потопите зеленчукот.

Гответе над тивок оган околу 15 минути, а потоа исцедете ги компирите, а водата зачувајте ја.

РЕЦЕПТ: Вкусот на сезонскиот зеленчук – плескавици од тиквички

Зеленчукот ставете го во подмачкана тава или огноотпорен сад. Измерете околу 100 мл вода и во неа разматете ја коцката пилешка супа. Прелијте преку компирите и печете ги во рерната околу 40 минути на температура од 180 степени.

На здравје!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *