ПОСТИГНАТ ЦЕНЗУС: Македонија вечерва добива претседател!

Сподели со своите пријатели

Цензусот од 40% што е услов да биде избран претседател на Македонија во вториот изборен круг веќе е постигнат.

Loading...

Излезноста до 17 часот на вториот круг претседателски избори во Македонија е 42,32%, соопшти претседателот на Државната изборна комисија, Александар Даштевски.

Најголема излезност на претседателските избори има во Новаци 66.47%, а најмала во Липково со6,48%.

Право на глас за парламентарните избори во Македонија имаат 1.815.350 избирачи.