11.07.2019 11:24

Никола Тесла и тајната зад броевите 3, 6 и 9

Facebook Twitter Google+

Никола Тесла направил безброј мистериозни експерименти, но тој самиот бил сосема друга мистерија. Скоро сите генијални умови имаат одредена опсесија, но тој имал прилично голема.

Три пати одел околку блокот пред да влезе во зградата, чистел чинии со 18 салфети, живеел во хотелски соби само со број делив со три. Тој би правел калкулации и по прашањето на работите во неговото непосредно опкружување за да се увери дека резултатот е делив со 3, и своите избори ги базирал врз тие резутати. Се што правел било во сетови од по три.

Loading...

Никогаш не се женел и бил опседнат со чистење: Интересни факти за Никола Тесла

– Доколку би ја знаеле величенственоста на тројката, шестката и деветката, би го имале клучот на универзумот, велел Тесла.

Неговата опсесија биле броевите 3, 6 и 9 и тврдел дека се исклучително важни, но никој не го слушал.

Тој дури пресметувал точки на јазли околу планетата поврзани со овие три броеви. Но, зошто токму тие? Што се обидувал Тесла да му објасни на светот?

ФБИ објави строго чувани тајни документи за Никола Тесла

Првин, мора да разбереме дека ние не ја создаваме математиката, туку ја откриваме. Тоа е унивезален јазик и закон. Без оглед на тоа каде сте во универзумот, 1+2 секогаш ќе бидат 3. Сите во универзимот се придржуваат до овој закон.

Постојат обрасци кои природно се случуваат во унвиерзумот, обрасци кои сме ги отркиле во животот, галаксии, формации на ѕвездите, еволуција, и скоро сите природни системи. Некои од овие обрасци се „Златен песок“ и „Светот на геометријата“.

Заборавен, болен и сиромашен – последната фотографија од Никола Тесла (фото)

Loading...

Тоа е еден навистина важен систем со кој, очигледно се потчинува природата, тоа е „бинарен систем“ чиј модел функцонира така што започнува од еден и продолжува со дуплирање на броевите. Клетките и ембрионите се развиваат по овој шаблон: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256…

Величенственоста на бројот 9!

Да кажеме дека постојат две спротивности, наречете ги светлина и темнина. Тие се како Северен и Јужен магнетен пол. Едната страна е 1, 2 и 4, а другата страна е 8, 7 и 5. Токму како и струјата, се во универзумот е проток меѓу две поларни страни.

Меѓутоа, со овие две страни управуваат 3 и 6. Тројкат ауправува со 1, 2 и 4, а шестката со 8, 7 и 5, а ако внимателно го погледнете образецот, тој станува уште поинтересен: 1 и 2 се еднакви на 3, 2 и 4 се еднакви на 6, 4 и 8 се 3, 7 и 8 еднакво е 6, 7 и 5 е3, 5 и 1 еднакво е 6, 1 и 2 еднакво е 3… истата таа слика во пошриок формат е всушност 3, 6, 3, 6, 3, 6 …

Изуми на Никола Тесла кои веројатно не сте ги знаеле

Но, дури и со овие две страни, 3 и 6, управува 9, што е спектакуларно. Ако внимателно го погледнет еобразецот 3 и 6, ќе сфатите дека 3 и 6 е еднакво на 9, 6 и 3 е еднакво на 9, сите броеви заедно еднакви се на 9 во двата случаи и ако ги исклучите и вклучите 3 и 6, значи 9 означува единство на двете страни.

Девет е самиот унвиерзум, вибрацијата, енергијата и фрекфенцијата! 3, 6 и 9,

– Ако сакате да ги откриете тајните на универзумот, размислете за смислата на енергијата, фрекфенцијата и вибрацијата, рекол Никола Тесла.

ПРОТЕКОА ТАЈНИ ЗАПИСИ НА ТЕСЛА: Земјата не е планета

Постои подлабока филозофска вистина во оваа. Замислете што може да направиме, ако ова го применуваме во секојдневната наука.

Loading...

– Тој ден кога науката започнува да изучува нефизички појави, ќе постигне поголем напредок во една деценија токолку з апретходните векови од нејзиното постоење, рекол Тесла.

Image by www_slon_pics from Pixabay


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments