ПРОТЕКОА ТАЈНИ ЗАПИСИ НА ТЕСЛА: Земјата не е планета

Сподели со своите пријатели

Земјата е поле, а не планета. Не е предмет и затоа нема рабови. Земјата полесно би се дефинирала како системно опкружување, навел научникот Никола Тесла во рамките на динамичката теорија за гравитација.

Земјата исто така е машина. Сонцето и Месечината се напојуваат бежичко преку електромагнетното поле. Оваа поле ги држи небесните сфери по пат на електромагнетна левитација. Таа ја пробива гравитацијата, затоа што единствена сила на која треба да и се спротивставите е електромагнетната сила, а не гравитацијата. Ѕвездите се прикачени на проводник.

ФБИ објави строго чувани тајни документи за Никола Тесла

Вака Никола Тесла ја дефинирал Земјата и гравитацијата во рамките на својата динамичка теорија за гравитација.

Вилијам Р. Лајн во својата книга „Окултна етарска физика“ навел дека Тесла за конференцијата од 1938 година подготвувал предавање за таа теорија која се базира на тезата декапостои поле на сила која влијае на движењето на телата во вселената, а која емитува енергија во кванти.

Заборавен, болен и сиромашен – последната фотографија од Никола Тесла (фото)

Loading...

Тесла во документите навел дека етарот го исполнува универзумот, дека тој се движи со брзина слична на брзината на светлината, дека материјата преминува во етарот кога настанува силата и движењето и дека човекот може да ги искористи овие процеси за да направи материја од етерот, да ја промени големината на Земјата, да ги контролира годишните времиња (временските услови, да ја води Земјата низ Универзумот како вселенски брод, да создаде нови сонца, ѕвезди, топлина и светлина со судирање на планетите и да развие живот.

Изуми на Никола Тесла кои веројатно не сте ги знаеле

Тесла всушност говорел за неограничена енергија, бесплатна енергија која би дошла директно од околината.

Сите негови неверојатни откритија поврзнаис о бесплатната енергија мистериозно завршиле во сопственост на властите, кои оневозможиле тие документи да завршат во јавноста.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.