Кој води во Старо Нагоричане на претседателските избори?

Сподели со своите пријатели

Државната изборна комисија обработи 73,68 отсто од избирачките места во општина Старо Нагоричане.

Loading...

Според досега обработените податоци, кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Сиљановска Давкова освоила 63,26 отсто од гласовите, односно вкупно 663 гласа.

Кандидатот на СДСМ Стево Пендаровски освоил 358 гласа, односно 34,16 отсто.

Неважечки биле 27 ливчиња.

Денеска право на глас во оваа општина имаа 3.047 граѓани, а го оствариле 1.758 лица.

Никола Ивановски