Кои биле најпознатите масони низ историјата?

Сподели со своите пријатели

Некогашната тајна листа со податоци за два милиони масони во историјата, сега ќе биде објавена на интернет и ќе го открие влијанието на оваа организација врз општеството.

Масони од Канада ја решија мистеријата: Тито не бил масон

Loading...

Членови биле Оскар Вајлд, Радјард Киплинг, Војводата од Велингтон, а се зборуваше дека и пејачот за кого се сомневаше дека е Џек Трбосек (Мајкл Мејбрик) бил ослободен токму поради тоа што бил масон.

13 „Илуминати“ семејства кои го контролираат светот

Помеѓу слободните ѕидари биле и Винстон Черчил, Едвард VII, Едвард VIII, истражувачот Ернест Шеклтони капетанот Роберт Фалкон Скот, научниците Едвард Џенер и сер Александар Флеминг.

Дали Јосип Броз Тито навистина бил масон?

Кога станува збор за нашите простори, познати масони биле Вук Стефановиќ Караџиќ. Михајло Пупин, Иво Андриќ, Петар Петровиќ Његош и многу други.

Новинар на BBC ја откри тајната: Оваа банка некогаш перела пари за нацистите, а денес… (видео)

Листата ќе биде објавена на интернетската страницата на компанијата која се занимава со проучување на генеалогија, „Анчестри“.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.