Кога ќе нарачате нешто од AliExpress вашите практи ги подготвува робот (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Кога некој ќе порача еден од производите, роботот го лоцира и оди да го земе од една од 32.300 полици во магацинот…

Loading...

Само 60 роботи „управуваат“ со големиот магацин на „Алибаба“ во Кина, компанијата која стои зад онлајн продавницата Али Експрес, а нивното воведување ја зголемило продуктивноста за дури 300 проценти.

Кога некој нарачува еден од производите преку веб-страницата на компанијата, роботот го лоцира во магацинот и потоа оди да го земе од една од 32.300 полици во магацинот.

Кој може да работи во „Алибаба“, една од најмоќните компании во светот?

Потоа, роботот им ја носи пронајдената стока на луѓето, кои ја пакуват и ја испраќаат на адресата на клиентот.

Секој робот е способен да носи до 500 килограми товар и е опремен со ласерски систем што спречува да се судри со други роботи и други предмети.

И кога ќе му се потроши батеријата, тој самиот оди кај полначот.

 

Loading...


Leave a Reply