Ако сакате компир, а со него и пиво, еве уште еден начин да си направите вкусно мезе за летниот период.
РЕЦЕПТ: Запечен компир со коцка за супа
Состојки:
– 1 килограм млади компири
– 2 лажици мајонез
– 3 лажици сенф
– 50 милилитри пиво
РЕЦЕПТ: Тесто за мини крофни со само две состојки!
– сол
– бибер
– црвен сол
– оригано
– масло
Одлична идеја за лесен ручек: Печурки полнети со пилешко и спанаќ
Подготовка:
Младите компири добро исчистете и исушете. префрлете ги во сад за печење и прелите со изматената смеса од мајонез, сенф и пиво. Додадете сол и бибер по вкус, како и сите останати зачини.
Ставете го задот во умерено загреана рерна да се пече половина час. Неколку пати промешајте за време на печењето. Кога течноста од садот ќе зоврие, младите компири со сенф би требало да бидат готови.
Одлична комбинација се со пиво, но можете да ги искомбинирате и според вашиот личен вкус.