Зошто жените најчесто бараат развод, а не е изневерувањето?

Сподели со своите пријатели

Ако сте помислиле дека станува збор за неверството, мора да ве разочараме. Жените деенс тврдат поинаку – за мажите најважно е да знаат добро да располагаат со парите.

Неодамнешно истражување, кое го спровел еден портал, исфрли во прв план целосно поинакви критериуми кого во прашање се вештините на мажите. Според резултатите од анкетата за посилниот пол најважно е да знае како да управува со парите.

Loading...

САУДИСКА АРАБИЈА: Женитѓе повеќе нема да бидат разведени без свое знаење

Поубавата половина предначи во овој остар став. Дури 55 отсто од жени (но и 37 отсто од мажите) би го оставиле партнерот кога би дознале дека имаат долг на банкарската сметка, а 70 отсто од жение и 54 отсто од мажите сметаат дека долгот на кредитна картичка за кои тие не знаат е повеќе од добра причина за прекинување на врската.

Резултатите од истражувањето докажуваат дека на мажите секогаш се гледа како на глави на семејството, па дека таа ставка сепак се наоѓа на врвот на листата приоритети.

Инаку, интересно е што истиот процент на жени би го оставиле партнерот кога од нив би се криело криминално минато.

Причини за развод на македонски брак: Прво за свекрва, а потоа за љубовница

– Нашето истражување покажува дека луѓето денеска се посвесни колку парите влијаат на семејниот живот. Финансиските причини се број еден кога во прашање се причините за развод, злоставувањето на децата или брачниот партнер, како и лошата продуктивност на работа, тврди Дејвид Џоунс, претседател на Здружението на независни потрочувачи при Агенцијата за кредитно советување.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *