Живее во отворен брак, а мажот и љубовникот немаат ништо против

Сподели со своите пријатели

Анита Касиди (40) напишала книга за своето необично емотивно искуство – по 10 години брак со сопругот Марк (46) одлучила да му предложи „отворен брак“.

Таа објаснила дека, иако имала исполнет живот со маж и две деца, сепак не била среќна.

ПОЛИТИЧАР ПРИЗНАВА: Имам 120 жени и 28 деца и сите знаат едни за други (видео)

Loading...

– Една вечер му го признав она шти ми беше најтешко да го кажам – дека повеќе не ми е доволен. Имаше многу солзи, а на крајот, наместо развод, ми предложи да пробам нешто други, се присетува Анита.

Започнала да излегува со други мажи додека Марк останал дома со децата.

– Без искреност тоа немаше да биде возможно. Луѓето често погрешно го сфаќаа, но моето отфрлување на моногамијата немаше врска само со сексот, вели таа.

Овој Индиец има 39 жени и 94 деца и сака уште да го шири семејството (видео)

По некое време пронашла маж со кој и денес е во врска. Името му е Андреа и заедно се година дена. Андреа го запознал Марк и нивните деца, а Анита на пријателите и останатите членови на семејството им ја објаснила ситуацијата со својот љубовен триаголник.

– Беше многу тешко, но беше искрена кон мене. Тоа не се работи кои ги планирате. Можела да ме изневерува, можевме да се разведеме, но наместо тоа, се боидовме на нешто трето. Тоа е она што го правиш кога некого сакаш, се обидуваш да најдеш репение. нејзините сексуални врски не ми пречеа како оние емоционалните, објаснува Марк.

Сологамија се шири низ светот – Се венчала сама со себе и ги советува другите како да го сторат тоа

Сепак, по 18 месеци Марк и Анита сепак се развеле. Нејзиното ново момче Андреа е 10 години помлад од неа.

Тој вели дека ни тој не е моногамен и дека Анита го разбира.

– Не е тоа само секс. Се разбираме на сите нивоа. Го запознав нејзиниот сопруг и децата и се чувствувам привилегирано што имам можност да бидам дел од нивниот живот и растењето. Не знам уште каде ќе оди нашата врска, дали можеби во некој момент и ние ќе се одлучиме да имаме деца и дали тоа ќе не промени, но среќен сум што ја имам – рекол Андреа.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.