Запознајте се со свадбените обичаи ширум светот

Сподели со своите пријатели

Свадбените обичаи се различни ширум светот благодарение на нивната култура, историја, фолклор или вера.

Ова се дел од најинтересните обичаи, а се надеваме дека со помош на овој текст ќе дознаете што од ова (не) би сакале да го имате на венчавката од соништата.

Русија

Пред венчавката се организира еден вид аукција, каде невестата е конечна награда. Во текот на лицитацијата се поставуваат прашања за идната невеста, а може да се направат и обложувања колку добро мажот ја познава идната сопруга.

Турција

Обичај без кој не оже да помине свадбата во Руција е да се направи ред автомобили чии фарови непрекинато светат и трубат до бескрај.

Најперверзна свадба у Србију: Кум гу собелече куму на сред весеље (18+) (видео)

Франција

По свадбата, пријателите на младоженецот мора да ги соберат сите остатоци од храна и алкохол и да го стават сето тоа во една кофа од која младенците треба се да изедат.

Полска

За да бракот биде среќен, сбадбата мора да се прослави во месецот кој ја содржи буквата Р.

Бара да се разведат затоа што и по осум години брак сè уште била невина

Loading...

Словачка

Откако гостите ќе пристигнат на венчавката, младенците треба да фрлат на земја чаши, а тогаш мора да соберат парчиња стакло и да исчистат.

Индија

Блескава облека и ниту малку скромност се главинте карактеристики на свадбите на индиски начин. Ова е идеална прилика да покажете каков се накит имате.

Како изгледа индиска свадба од 74 милиона евра? (видео)

 Чешка

Наместо класични свадбени торти во Чешка обичај е да се јаде многу здрава чорба со месо, која младенците мора бргу да ја јадат пред сите.

Унгарија

Грабнувањето на невестата пред свадба до скоро бил многу популарен обичај. Ако некој би успеал идната невеста да ја украде пред бракот, тоа би значело дека младоженецот не е во состојба да ја штити и не заслужува да ја ожени.

Италија

Креветот кае младенците ќе ја минат првата брачна ноќ мора да го наместат две немажени девојки.

Зошто невестата стои од левата страна на младоженецот?

Шпанија

За време на прославата на младенците им се даваат тринаесет монети. Тие монети се нарекуваат „arras“ и претставува поделба на сосптвените добра и она што младенците ќе го заработат во иднина.

Холандија

Тапата од првата флаша шампањско отворена на прославата мора да се стави под перница на креветот каде младенците ќе ја минат првата заедничка ноќ Ова ќе доведе до задоволување на сексуалните активности во текот на бракот.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.