За неполни пет часа – вратена блокадата околу СВР Куманово

Сподели со своите пријатели

Патната блокада на ул. 11 Октомври и ул. Тодор Велков е повторно вратена од страна на СВР Куманово. Иако полицијата одлучи да го пушти во употреба кружниот пат околу неколку институции сместени на тој потег денес попладне, пред 20-тина минути, патот е повторно блокиран.

Loading...

DSC_0003

Зошто полицијата се одлучи на ваков чекор пред паѓање на ноќта, не е познато, исто како фактот што и пред два дена, дел од Куманово остана забаракадиран од полициски возила и полицајци наоружани со формациско оружје.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Петковски: Да го започнеме процесот на градење на новата светла иднина (ВИДЕО)

Leave a Reply