„За наше Куманово“ против измени на законите за матични книги и родова еднаквост

Сподели со своите пријатели

Здружението на граѓани „За наше Куманово“ вчера одржало седница на Извршен одбор на кој донеле заклучок дека се против измени на законите за матични книги и за родова еднаквост.

Loading...

Нивното соопштение ви го пренесуваме интегрално:

„Здружението За НАШЕ КУМАНОВО делува и функционира во духот на традиционалните општествени норми со кои јасно е дефинирана половата/родовата припадност на луѓето од моментот на зачнувањети и раѓањето на половата единка се до нејзината смрт.

Ги задржуваме традиционалните лични вредности, при тоа почитувајќи ги сите ставови и определби во општеството.

Ние како здружение предлагаме овој тип на суштествени прашања во иднина да бидат ставени на изјаснување од страна на граѓаните преку разни демократски форми како што е референдумот“, стои во соопштението.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Ученици од Куманово учесници на Меѓународни спортски игри во Словенија