Во 1968 година Куманово имало 106 милионери

Сподели со своите пријатели

Според податоците на Управата за приходи, во Куманово во 1967 година имало вкупно 106 милионери.

Всушност, толку лица во текот на годинатаоствариле приход од личен доход над два милиони стари динари на кој се плаќало данок.

Loading...

Најголем број меѓу милионерите биле лекари.

Приход од над два милиони стари динари пријавиле 33 лекари, потоа 19 инжинери, 15 воени лица, 8 општествени работници и пратеници, тројца економисти…

Најголем приход од 4,5 милиони стари динари пријавил еден инжинер, потоа со 3,6 милиони директор на стопанска организација и со 3,4 милиони на листата топ три бил лекар.

Извор: „Наш весник“ број 153 (четврток, 15. февруари 1968. година)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *