Утринскиот секс е подобар за имунитетот и за интелектот

Сподели со своите пријатели

Зајакнувањето на имунитетот, подобрувањето на меморијата и моќната активност на мозокот со консумирање на овошје се утрински задоволства. Но и утринскиот секс повеќе придонесува за имунитет и интелектот.

Многу парови чувствуваат срам и вкочанетост за време на утринскиот секс. А тоа е сосема непотребно!

Loading...

10 вида секс што секоја жена треба да ги испроба

Токму во овој час на денот во позадина хормоните на човекот се постабилни односно сексуалната активност може да биде само од корист.

Сексолозите заедно со научниците и лекарите терапевти велат дека ефектот од утринскиот секс е за восхит.

Од физичка гледна точка утрински секс е многу подобар од трчање или утрински тренинг. 30-минутен секс не само го активира вашиот нервен систем, но и ги заздравува сите мускули.

Работи за сексот кои жените сакаат да ги знаат нивните партнери

Паровите кои имаатутрински секс, се внимателни еден кон друг, општествени и продуктивни во работата.

И обратно, проблемите со крвниот притисок, честиот замор, акумулиран во текот на денот, не го дотеруваат комплетениот секс навечер, а тоа може се покаже погубно за односите во целина.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *