земјоделство

Сподели со своите пријатели

Четири месеци над 20 илјади домаќинства кои живеат од производство на тутун чекаат исплата на заслужените субвенции. Навремено уште во месец февруари пред пратениците беше доставен предлогот за измена и дополнување на Законот за земјоделство и рурален развој. Техничка измена која ни овозможува веднаш, уште наредниот ден, откако законот ќеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ги известува земјоделските стопанства дека од денес ќе можат да поднесуваат барања за финансиска поддршка од Програмата за спроведување на интервентен фонд за земјоделството. Со програмата е предвидена финансиска поддршка за трошоци за набавка на вештачки ѓубриња, за предадено јагне иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Италијанскиот премиер Марио Драги ја повика Европа да го „обработи целото расположливо земјиште“, што го смета за делумно решение за намалување на увозот на земјоделски производи, особено руска пченица, поради војната во Украина, пренесува АП. Loading… Драги потсети дека, според постоечките земјоделски практики во Европската унија, 10 отсто од земјиштетоПрочитај повеќе