загадување на воздухот

Сподели со своите пријатели

Загадувањето на воздухот во големите градови е факт. Тоа е причина за десетици илјади болести и смртни случаи. Кај нас, податоците покажаа дека секој трет човек умира од загадувањето на воздухот. Loading… Штетните честички се разнесуваат низ целата земја, формирајќи смог над најголемите градови со погусто население. Решенија има, некоиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Од утре 06.02.2018 до 16.02.2018 година  во период од 20:00 часот до 01:00 часот (во зависност од времеснките услови), Општина Куманово во соработка со Факултет за земјоделски науки и храна и Факултет за информатички и комуникациски технологии, ќе спроведе мерка за намалување на загаденост на воздух на територија на општинатаПрочитај повеќе