Владимир Пепел

Сподели со своите пријатели

Украинското Државно истражно биро (ДИБ) објави дека го привело заменик-градоначалникот на Херсон под обвинение за соработка со Русија. Loading… Весникот „Украинска правда“ го идентификуваше уапсениот како Владимир Пепел. Службениците на ДИБ, во тесна соработка со обвинителите, го приведоа заменик-градоначалникот Херсон. „Тој е обвинет за колаборационизам“, соопшти бирото на „Телеграм“. КакоПрочитај повеќе