Вјоса Османи

Сподели со своите пријатели

Косово ќе поднесе барање за членство во Европската унија до крајот на годинава, изјави во вторник во Тирана косовската претседателка Вјоса Османи. Loading… „Денеска овде пред сите лидери на ЕУ ќе објавам дека Косово до крајот на оваа година ќе ја поднесе својата апликација за членство во ЕУ“, рече Османи.Прочитај повеќе