универзитет

Сподели со своите пријатели

На приемниот испит за Универзитетот Оксфорд редовно се наоѓаат и неколку интересни загатки. Британскиот „Гардијан“ издвоил една од нив од приемниот испот по математика од пред неколку години. Проблемот има пет дела, а ко сакате да се натпреварувате со оксфордците, мора да ги решите сите пет, вели АЛекс Белос, авторПрочитај повеќе